29. 2. 2020

Krátce k novému webu ...

                                                             


ArunáčalaMilí přátelé,

když byl v únoru roku 2010, spuštěn web www.rudolfskarnitzl.cz, bylo jeho jediným účelem zpřístupnit veřejnosti český překlad knihy Štěstí a umění Být od Michaela Jamese, protože bylo jasné, že papírové vydání této knihy je z mnoha důvodů nereálné. Obsah webu tehdy doplnily i četné nahrávky přednášek Rudolfa Skarnitzla.

Web se postupně rozrůstal a dnes bezpochyby představuje nesmírně rozsáhlý zdroj kvalitních a volně dostupných informací z oblasti jógy a advaity. A právě tento mix jógového učení a učení advaity, která je téměř výhradně zastoupena Bhagavánem Ramanou, byl hlavní příčinou ukončení aktualizací na tomto webu. Řadu čtenářů mátla zdanlivá dualita jógy v protikladu k učení Bhagavána a vzhledem k technické zastaralosti webu nebylo možné nějak rozlišit obsah webu po tématické stránce.

Prostřednictvím těchto stránek jste proto dneškem zváni na satsang výhradně s Arunáčalou a s Bhagavánem Ramanou. Slovy Ramany: "Už žádná jógová dobrodružství." :-) Z webu www.rudolfskarnitzl.cz jsme přesunuli ten obsah, který má nějaký vztah k  Arunáčale a Ramanovi. Jde o všechen obsah, kde je jako datum zveřejnění uvedeno 31. 12. 2019. Neznamená to však, že by došlo k přesunu úplně všeho, kde by se vyskytovalo slova Arunáčala či Ramana. Jde spíše o výběr toho podstatného, takže některé texty, představující spíše volné povídání o Ramanovi apod., zůstaly na webu www.rudolfskarnitzl.cz, který bude na internetu i nadále dostupný. (K datu spuštění těchto stránek není dokončený přesun článků do části Texty a není zcela hotová část Ramana - Arunáčala.)

Jak říká Bhagaván: "Pro realizaci je Milost gurua prvořadou a základní příčinou." A jinde dodává: "Milost gurua tu je vždy. Vy si představujete, že to je něco vysoko na nebi, někde daleko, odkud to musí přijít. Ve skutečnosti je ve vašem nitru, ve vašem Srdci, a v okamžiku, kdy docílíte ponoření mysli do jejího zdroje, vytryskne Milost z vašeho nitra jako pramen."

Přejeme všem plnost zažití této Milosti.